Sports Akademi Rødekro-Aabenraa

Brænder du får din sport og skal starte eller går på en ungdomsuddannelse. Så er SARAA stedet for dig. SARAA er for talentfulde sportsudøvere i alderen 16-20. På SARAA lever du livet som en professionel sportsudøver sammen med ligesindede unge.

Akademiet

SARAA er både de fysiske lokaler på Borgmester Finks Gade 5, men ligeså meget en mentalitet og en måde at være sportsudøver på. SARAA er stedet hvor du som ung sportsudøver kan prøve at leve som en professionel udøvere. Det er også stedet hvor du som forældre trygt kan sende dit barn hen. På SARAA er der tilknyttet en daglig leder, som udøveren altid via telefon kan få fat i. Den daglige leder vil bestræbe sig på, at møde alle udøvere dagligt. Dog kan der være dage hvor dette ikke kan lade sig gøre. På disse dage vil en kontaktperson fra Rødekro-Aabenraa, SønderjyskE eller Elite Aabenraa være at finde på Borgmester Finks Gade til morgenmaden eller om eftermiddagen mellem skole og træning.

Dine muligheder

På SARAA kan du enten være udeboende eller hjemmeboende. Begge typer giver mulighed for at være del af et professionelt talentudviklingssetup.

Udøvere fra alle sportsgrene er velkomne på SARAA, dog skal man som udgangspunkt være medlem i en forening i Aabenraa Kommune. SARAA har igenne Elite Aabenraa samarbejde med følgende klubber i Aabenraa Kommune:

 • Rødekro-Aabenraa Håndbold
 • SønderjyskE Damehåndbold
 • AAIG-Atletik
 • Aabenraa Badminton Club
 • Sønderjyllands Golfklub

Udeboende

Som udeboende udøver på du på akademiet på adressen Borgmester Finks Gade 5. Huset huser op til 15 udøvere og er placeret midt i Aabenraa med kort afstand til uddannelserne og Arena Aabenraa. Som udeboende er der fuld forplejning i form af morgenmad sammen med husets andre beboere og en ansvarlig. Frokosten indtages på din ungdomsuddannelse. Aftensmåltidet indtages 3 dage om ugen i Arena Aabenraa i forbindelse med træning. De resterende aftener leveres aftensmaden i en varmekasse fra Arena Aabenraa.

Prisen for Udeboende inklusiv hverdags forplejning er: 3995,- pr. måned i 12 måneder.

Hjemmeboende

Du kan stadig være udøver på SARAA selvom du bor hjemme. Du får mulighed for at tilkøbe dele af kostordningen, således at din hverdag lettes og du dermed kan koncentrerer dig 100% på din træning. Udover kosten får du muligheden for morgentræning, personlig styrketræningsprogram, opholdssted mellem skole og træning samt mulighed for fysioterapeutisk behandling. Prisen for hjemmeboende er 300,- pr. måned.

Både hjemmeboende og udeboende udøvere modtager en stor lækker tøjpakke. Derudover er begge grupper af udøvere en del af Elite Aabenraas collegeordning. I Elite Aabenraa har du mulighed for sportspsykologiske samtaler, workshops omkring mental træning og generel vejledning i forhold til karrierevalg.

Trænere og Eksperter på SARAA

 • Uffe Lykke Vind
  Eliteidrætskonsulent

  Eliteidrætskonsulent i Elite Aabenraa. Uffe varetager den generelle drift af Elite Aabenraa og derigennem collegeordningen og talentordningen. Derudover er Uffe den ansvarlige for den sportspsykologiske indsats på SARAA. Uffe sidder med i SARAAs bestyrelse. Har du interesse i at gå på SARAA og dyrker en anden idrætsgren end håndbold, er det Uffe du skal kontakte.

 • Fleur Mørk
  Daglig Ansvarlig på SARAA